Să-mi fie iertat că am uitat să postez articolul pe 20, așa cum v-am obișnuit să republic articolele despre artă în fiecare lună de ceva vreme.
În arta lui Pesare mai mereu găsești câte un astru, foarte multe desene de-ale sale redau semiluna și stelele.
În Tăticule, dă-mi Luna de pe Cer, tatăl unei fetițe urcă pe o scară pentru a ajunge la Lună ca să i-o ofere în dar fetiței sale. Ce manieră frumoasă a găsit artistul de a spune că tatăl îi îndeplinește fetiței sale orice dorință!
În alte lucrări în care apar astrele, putem vedea personaje așezate pe o semilună, un cer înstelat ia forma unei pisici, un domn elegant care se agață de lună și multe altele. O fetiță ar vrea să-l întrebe pe artist de ce astrele apar atât de des în creațiile sale.
În alte imagini vedem o mulțime de candidați la somn, fie ei animale sau oameni. Le arăt copiilor pisica, oaia și leul care dorm și ce formă iau visele leului( de oi), la care un…
Vezi articolul original 481 de cuvinte mai mult
Nu imi aduc aminte sa-mi fi dorit asa ceva! 🙂
Probabil suna ciudat, nu stiu. Ce s-ar intampla daca ar fi un du-te vino cu frumosul nostru astru, despre care se spune chiar ca ar fi o nava… 😀 Imi plac tablourile lui. Multumesc!
Doar bine la voi, draga Roxana! Pupici! ❤️😘
Nici eu nu-mi aduc aminte de o astfel de dorință.
După ce am ținut această lecție, l-am contactat pe artistul pe care l-am descoperit pe Internet și i-am povestit despre răspunsurile date de copii și despre faptul că două ilustrații de-ale domniei sale m-au inspirat în scrierea a două poezii.
Domnul Pesare a fost încântat și chiar a avut amabilitatea să-i răspundă fetiței care se întreba de ce apar stelele atât de des în arta sa. Acesta este răspunsul pe care i l-a dat:
Pete îi răspunde unei fetițe la întrebare
Why I draw stars so much? Well, whatever I draw I always feel like I’ve been there. That’s one of the most important reasons why I draw anything, that while I draw I get to visit that world that I’m drawing. The real world disappears, and only the drawing exists. And so, when I’m drawing the stars I get to visit the stars. I get to fly around in space like an astronaut! That was always one of my dreams when I was a little boy, and this is the closest I can get to the real thing. And somehow it is even better than the real thing, because by drawing I can go anywhere. I can visit any star I want. I can live in any world I want.
De ce desenez stele atât de des? Păi, prin orice desenez am mereu sentimentul că am fost acolo. Acesta este unul dintre cele mai importante motive pentru care desenez orice, pentru că în timp ce desenez vizitez lumea pe care o desenez. Lumea reală dispare și există doar desenul. Și astfel, când desenez stelele, reușesc să vizitez stelele. Zbor în spațiu ca un astronaut! Acesta a fost dintotdeauna unul dintre visurile mele pe când eram copil și prin desen reușesc să fiu cât mai aproape de acest vis. Și, în anumite privințe, e încă mai bine decât în realitate, pentru că, prin intermediul desenului, pot merge oriunde. Pot vizita orice stea vreau. Pot trăi în orice lume vreau. (Traducerea mea aproximativă)
De asemenea, domnul Revonkorpi mi-a spus să le transmit copiilor că i-au plăcut foarte mult răspunsurile lor.
Mi se pare grozav că în timpurile noastre, prin intermediul tehnologiei, admiratorii unui artist îl pot contacta din orice colț al lumii s-ar afla și pot dialoga cu el despre creațiile sale, privilegiu pe care iubitorii de artă din alte timpuri nu l-au avut.
Mulțumesc pentru tot, Suzana! Mult bine și la tine! ❤
Ce frumos ca a raspuns si ce frumos raspuns!
Multumesc mult ca ni l-ai impartasit. Pana la urma este un mod de a imagina subiectele pentru a picta ceva. A imagina chiar ca facem parte din acele spatii. Foarte interesant!
Imbratisari si seara buna, draga Roxana! ❤
Da, pe lângă faptul că e un artist foarte talentat, e și un om frumos, modest. O zi minunată să ai, dragă Suzana! ❤